Bilgi Güvenliği

Bilgi Güvenliği

Her geçen gün iletişim sağlayan bilgisayarlar ve iletişim ağları sürekli hızlanıyor, kapasiteleri artıyor. Gelişen teknoloji ile kurumların dijital ortamda sunduğu hizmetler ve kullanıcıları artıyor. Bunun sonucu olarak dijital dünya kötü niyetli bilgisayar korsanları için çok büyük bir ekonomi oluşturuyor.

Bilgilerin çalınması ve kurumların zarara uğratılması için bilgisayar korsanları her türlü yolu deniyorlar. Eski güvenlik yaklaşımları tespit etme ve zararlıyı temizleme odaklıydı. Ancak bu güvenlik yaklaşımı günümüzde etkili olmamaktadır. Örnek olarak bir fidye yazılım saldırısına karşı en etkili yöntem zararlının kuruma bulaşıp zarara yol açmadan önce durdurulmasıdır.








 

Kurumların dış dünyadan ve kurum içerisinden gelebilecek saldırılara karşı güvenlik önlemleri almaları kaçınılmaz olmuştur. Dış dünyaya açık olan hizmetlere karşı yapılan saldırılarda ve kurum içi çalışanların internet üzerindeki zararlılara erişmelerini ve veri kaybını engelleyebilmede kullanılabilecek çözümlerden bazıları güvenlik duvarı(firewall), son kullanıcı güvenlik yazılımı (endpoint protection), Veri kaybı önleme (data loss prevention) kullanmaktır. Zararlının kuruma bulaşmadan engellenebilmesi için saldırı yüzeyinin veya koruma yüzeyinin olası en küçük boyuta düşürülmesi gerekmektedir. Yeni nesil güvenlik duvarlarının hayatımıza girmesi ile bu mümkün olmaktadır. IPS & IDS destekli uygulama bazlı koruma ve Sıfır Güven (Zero Trust) mantığı ile çalışan bir Güvenlik Duvarı (Firewall) kullanılarak internete açık olan kurum hizmetleri ve dış dünya erişimleri güvenli hale getirilmektedir. Kullanıcıların veya sunucuların zararlı yazılıma erişmeleri halinde zararlının aktif hale getirilemeden saldırı metotlarını tanıyabilen bir Son Kullanıcı Güvenlik Yazılımı (Endpoint Protection) ile engellenmesi mümkün olmaktadır. Bunların yanında Veri Kaybı Önleme (DLP) çözümü kullanılarak kurum politikaları dahilinde hassas verilerin sınıflandırılarak kurum dışına veri sızdırılmasının önüne geçilebilmektedir.
 

portvMind, Information Security alanındaki bilgi birikimi, tecrübe ve lider çözümler (markalar) ile olan iş ortaklığı sayesinde uçtan uca LAN, WAN, WLAN ve Veri Merkezi güvenliğinin sağlanması konusunda en doğru çözümleri sunmaktadır. Kurumlar, genel BT maliyetlerini düşürerek ve verimliliği arttırarak portvMind üzerinden güvenlik hizmetlerine kolayca erişebilirler. Güvenlik çözümleri portvMind üzerinden sağlandığında IT departmanlarına bulut esnekliği ve avantajları sunulmaktadır. Kurumlar ihtiyaçlarına göre kaynak artırımı yapabilir ve sektör tarafından da kabul görmekte olan en iyi güvenlik çözümlerini sahip olma maliyeti olmadan kullanabilir.




 

Trafiğinizi zararlı yazılım ve kötü amaçlı URL ler açısından analiz ederek bilinen güvenlik tehditlerinin yanı sıra bilinmeyen güvenlik tehditlerine karşı da koruma sağlayın.

Erişimlerde konum, cihaz veya IP bilgilerine ek olarak kimlik yönetiminden yararlanın. Güvenlik politikalarınızı ve yetkilendirmeleri kimlik gruplarına göre oluşturun.

Hassas içerik barındıran verilerinizi sınıflandırarak hangi verilerin paylaşılabileceği ile ilgili politikalarınızı oluşturun ve kurum içi ve dışı paylaşımlarınızı yönetin.

Zero Day Saldırılarının kullandığı saldırı yöntemlerini tanıyan ve engelleyen Son Kullanıcı Güvenlik Yazılımı kulanın.

Uzak lokasyonlarınızın erişimlerini IPSec Tunnel teknolojisiyle internet üzerinden güvenli bir şekilde sağlayın. Mobil kullanıcılarınızı SSLVPN ile kurumsal networke dahil edin. Kullanıcı bazlı uygulama kontrolleri ve kimlik denetimi yaparak güvenli erişim sağlayın.

Eksiksiz Bilgi Daha Sıkı Güvenlik Politikaları Anlamına Gelir. Ağınızdaki trafiğin görünürlüğünü artırın. Erişim politikalarınızı geliştirin.

Dış dünyaya açık olan hizmetlerinizin endüstri tarafından kabul gören lider ürünler ile güvende olmasını sağlayın. Kullanılan protokol, şifreleme veya tehdit önlemeyi atlatma taktiği ne olursa olsun uygulama kimliğini saptamak için güvenlik duvarına gelir gelmez trafiği sınıflandırın. Erişim politikalarını uygulama bazlı belirleyin.

MESAJ DURUMU

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir.

Formda boş veya eksik alanlarınız mevcut.

MESAJ DURUMU

Kaydınız başarılı bir şekilde oluşturuldu.

Formda boş veya eksik alanlarınız mevcut.

E-BÜLTEN KAYIT DURUMU

E-Bülten kaydınız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Formda boş veya eksik alanlarınız mevcut.

BİZE KATILIN

PAM KILAVUZU TALEBİ