Ağınız Boyunca Sunucularınızda ve Kişisel Bilgisayarlarınızda Maximum Koruma
Siber saldırı vektörleri, şirket ağlarına bağlanan dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları gibi endpoint cihazlarını içerir.İş hayatında oluşan dönüşümün de etkisiyle uç nokta güvenliği (Endpoint Security), çalışan kişiler tüketici mobil cihazlarını iş için de çalıştırdıkça ve şirketlerin mobil iş güçlerinin bu cihazları kurumsal ağda veya bulutta kullanmasını sağladıkça, artarak daha da yaygın bir BT güvenlik işlevi ve endişesi haline gelmektedir.
Endpoint Security (Uç Nokta Güvenliği); virüslere, solucanlara, kötü amaçlı yazılımlara vb. karşı yazılmış, temizleme, kurtarma işlemlerini yerine getiren koruyucu programlara verilen genel isimdir. Antivirüs programları virüsleri bulmak, karantina altına almak/silmek için çeşitli yöntemleri izlerler. Bu yöntemler antivirüs programlarının çalışma hızını ve prensiplerini belirlemektedir. Uç nokta güvenlik (Endpoint Security) çözümü ise, veri güvenliği standartları ile uç nokta uyumluluğunu sağlamak için bir yönetim arabirimi sağlar ve sistem yöneticileri için izleme, algılama ve yanıt stratejilerini kullanarak dosyasız kötü amaçlı yazılım gibi riskleri algılayan bir güvenlik sistemidir.
Yeni Nesil Endpoint Security Çözümleri
Antivirus, malware (kötü amaçlı yazılım) virüs, worm, bots, trojans ve bunun gibi zararlı kod, yazılım ya da davranışları engelleyen bir yazılım olarak ortaya çıkmıştır. Geleneksel Antivirus; erken dönemde verinin (çalıştırılabilir dosya, pdf, doküman, mail vb.) imzasına bakarak kendi üzerinde bu verinin imzası varsa kötü ise yasaklayan, temiz ise izin veren bir dizaynı bulunmaktaydı.
Günümüzde atak vektörlerinin gelişmesi, trendlerin değişmesi, geleneksel yöntemlerle saldırganların kullandıkları metotlara karşı çözümsüz kalması, yeni bir uç nokta güvenliği (Endpoint Security) çözümüne ihtiyaç duyulmasına neden olmuştur. Mevcutta kullanılan bilgisayar ve sunucu kaynaklarının daha yüksek olması ve ulaşılabilirliği nedeniyle geliştirilen ve konumlandırılan yeni nesil endpoint security ürünleri, XDR (Genişletilmiş Algılama ve Yanıt) bir verinin sadece imzasına bakmadan aynı zamanda davranışsal analizini de yapabiliyor. Örneğin, bir fidye saldırısında (Ransomware) nasıl önlem alındığını ve (Root cause analysis) kök sorun çözümlemesini de yapabildiği için, çok daha geniş bir kabiliyet ve sorunların tespiti için yöneticisine çok geniş bir bakış açısı sunmaktadır.
Kuruluşunuzun hassas verilerinin ve varlıklarının güvenliğini sağlamak için ihtiyaçlarınıza en uygun çözümü belirlemede vMind’ ın uzman ekibinden destek alabilirsiniz.